Yli miljoonan litran sprinklerisäiliöt logistiikkakeskukseen

Sipoo, Suomi

S-ryhmän uusi logistiikkakeskus nousee Sipooseen vuonna 2018. Yli 193 000 bruttoneliömetrin kokoisen keskuksen rakennustyöt ovat olleet meneillään jo usean vuoden ajan. Vuonna 2014 SSV-Tanks toimitti logistiikkakeskukselle suuret vesisäiliöt, joihin on varastoituna 1,6 miljoonaa litraa automaattisen sammutusjärjestelmän sammutusvettä.

Pitkäikäisiksi tarkoitettuja säiliöitä valmistettiin kaksi kappaletta. Yhden säiliön korkeuden ollessa 30 metriä ja halkaisijan noin 7 metriä, tilavuudeksi tulee noin 800 kuutiota. Turvallisuuden kannalta huomioon oli otettava myös se, että täytenä säiliöt sisältävät vaarallisen paljon vettä.

SSV-tanksin Antti Kinnusen mukaan näin suurten kappaleiden valmistamisessa pitkää kokemusta tarvitaan jokaisessa työvaiheessa, jotta kappaleesta saadaan kestävät ja symmetriset. Asiakkaan vaatimusmäärityksen pohjalta SSV-Tanks toteutti säiliöiden rakenteen siten, että niiden valmistaminen ja nostaminen on mahdollista turvallisesti ja kestävästi. SSV-Tanks vastasi myös säiliöiden asentamisesta paikalleen logistiikkakeskukseen.

Säiliöiden poikkeuksellisten suurten ulkomittojen vuoksi säiliöiden kuljettaminen Saarijärveltä Sipooseen oli haastava tehtävä, josta vastasi erikoiskalustollaan pitkäaikainen kumppanimme Kuljetusliike Silvasti Oy. Myös Mercedes tahtoi taltioida vaativan operaation, katso lisää oheisista linkeistä.

Katso Mercedeksen video: 

https://www.facebook.com/roadstars.mb/videos/907581185971457/?permPage=1

Katso Mercedeksen valokuvia: 

https://roadstars.mercedes-benz.com/en_GB/magazine/route/01-2015/heavy-on-tour-on-the-road-with-the-new-slt-arocs.html

Project details

Title

Sprinklerivesisäiliöitä SOK:n logistiikkakeskukselle Sipooseen

Client

SOK:n logistiikkakeskus, rakennuttaja TYL Freeway

Location

Sipoo, Suomi

Country

Suomi

Perfomance

Fact sheet

Valmistusvuosi

2014

Säiliön korkeus

30 metriä

Säiliön halkaisija

7 metriä

Säiliön tilavuus

n. 800 000 litraa per säiliö.
Säiliöitä valmistettiin kaksi kappaletta.